Středisko služeb sv. Zdislavy

Oblastní charita

Středisko služeb sv. Zdislavy

Domácí hospic - Reference

Reference

Vážení, 

dne 25.9.2024 odešel náš tatínek. Nedovedeme si představit, že bychom byli schopni se sami, bez Vás, s touto složitou životní situací poprat a ji zvládnout. Ale nemusíme za tatínkem plakat, díky Vám jsme byli schopni splnit jeho přání nebýt v nemocnici, a mohli jsme být s ním doma až do jeho odchodu. Byl smířený, jak jen člověk na konci svého života může být.

To vše díky Vaší profesionalitě, lásce a péči, se kterou se o své klienty staráte. Musíme se přiznat, že tolik hodných, milujících a empatických lidí pohromadě jsme si ani neuměli představit. Díky Vám u nás smrt opět nabyla na důstojnosti.

Chceme Vám tímto poděkovat za vše, co do své každodenní práce vkládáte. Jsme Vám velmi vděční a moc děkujeme za vše.

S úctou rodina p. Boleslava Řezníčka

S velkou vděčností chceme poděkovat celému Paliativnímu týmu z Domácí hospic sv. Zdislavy. Byli jste nám velkou pomocí a podporou při péči o našeho klienta.

Od prvního okamžiku, když jsme se setkali s vaší službou, nám spadl kámen ze srdce. Ujištění, že se na vás můžeme kdykoliv obrátit, pro nás strašně moc znamenalo. Už dlouho jsme se nesetkali s tak mimořádně lidským a laskavým přístupem, jak k našemu nemocnému klientovi v poslední fázi života, tak i k našemu personálu. Velice si vážíme Vaší odborné pomoci, tak i psychické podpory, jak pro nás zaměstnance, tak i pro klienty.

Uvědomujeme si, že vaše práce je posláním, že i smrt může být ,,hezká.“

Díky paliativní službě nemusí lidé umírat sami, opuštěni. Mohu být doma se svými blízkými až do poslední chvíle.

Možná je to pro někoho z nás nesplnitelné přání, ale díky vám se to mnoha lidem už podařilo a stále daří. Za to jsme Vám všem strašně moc vděčni. Z celého srdce Vám děkujeme, že jste, že jste tu byli v nejtěžších chvílích pro nás. Bez vás bychom to nezvládli.

Tým pracovníků Domova bez zámku v Náměšti nad Oslavou. Děkujeme

 

Domov bez zámku, Náměšť nad Oslavou, 23. 4. 2024

Poděkování

Děkujeme Vám za péči o našeho strýce pana Antonína Krista z Domova bez zámku.

S Vaší pomocí se stávaly jeho těžké dny snesitelnějšími. Také jste mu pomohli důstojně odejít na věčnost ve svém domově.

Děkujeme Vám z celého srdce.

 

Za celou rodinu neteř Pavlína Žížlavská

Poděkování

Všem zaměstnancům, sestřičkám, lékařům Domácího hospice sv. Zdislavy Třebíč za laskavou, obětavou a odbornou pomoc, vzornou péči věnovanou manželovi a tatínkovi Vladimíru Dobešovi z Bohušic.

 

Květen 2024

Milí přátelé, kamarádi, známí i neznámí,
dlouho jsem se neozývala. Proč? Protože jsem dala přednost životu. Prožila jsem poslední měsíc a půl se svojí maminkou. Milada Malenová odešla v neděli 13. 11. 2022. Tiše, klidně, bez bolesti a hlavně – doma! A zvládly jsme to spolu!!!
 
Chtěla bych teď moc poděkovat za neskutečné fungování jedné skvělé organizaci, o níž mnoho z nás a vás zřejmě nemá tušení (já jsem ji ještě na konci září neznala).
 
Za co děkuji?
– Za to, že jsme si ten poslední odměřený čas mohly společně užít nejvíc, jak to bylo možné.
– Za to, že maminka neměla až do konce žádné bolesti.
– Za skvělý lékařský a lidský přístup, za férovost, mluvení narovinu (bez používání kulantního medicínského slovníku).
– Že jsme mohly být spolu doma, ale zároveň jsem v tom nebyla sama (24/7 jsem měla pohotovostní lékařskou službu na telefonu, kdykoliv na požádání psychologickou pomoc a podporu, podporu týmu skvělých zdravotních sester, pečovatelek a lékařů).
 
Komu děkuji?
Děkuji Domácí hospic sv. Zdislavy a jmenovitě jeho primáři, MUDr. Ladislavu Kabelkovi, psychologu Jaroslavu Plvanovi a Janu Serafimu Smejkalovi, zdravotní sestře Marii Lysé a nejmenovitě všem, kteří k nám na konci maminčiných dnů denně jezdili, komu jsem i uprostřed dlouhých nocí telefonovala, kteří empaticky a tiše, ale zato vytrvale a statečně pomáhali.
 
Díky vám všem, jste skvělí.
 
Vážený týme Domácího hospice sv. Zdislavy v Třebíči,
 
v neděli 4.6.2023 nám zemřel tatínek… Je to smutné, ale je to tak. Nejsme první, ani poslední, kdo toto prožil.
Byl jsem s ním až do konce a držel ho za ruku. Během posledních dnů, kdy jsem s ním byl skoro pořád, spal na posteli vedle něj, jsem mu řekl vše co jsem mu říct chtěl. Jsem neskutečně vděčný NEJvyššímu, že jsem tu šanci dostal a jsem šťastný za to, že jsem ji využil.
Ale abych tu šanci mi nabídnout mohl proměnit, vděčím jen a jen Vám! Bez Vás by to nešlo. Věřte mi, že Vám za to velmi děkuji a děkovat nepřestanu. Všichni (lidé na telefonu, sestřičky, pečovatelky, lékaři, pán v půjčovně, páter Seraf…. na pořadí nezáleží) jste skvělí, úžasní. Sálá z Vás obrovská energie, lidskost, empatie, porozumění, pochopení, klid a pokora… Toto vše se nedá nikde naučit. Z tohoto se maturita, ani státnice neskládají. Toto vše ve Vás prostě musí být…
 
Nečekaně a bez přípravy jste vstoupili do naší rodiny, byli její součástí a její součástí už zůstanete.
Vaše služba má neskutečný smysl, který nelze nijak a ničím vyjádřit.
 
To co jste pro tatínka a pro nás všechny udělali Vám nikdy nezapomeneme.
 
S velkou pokorou a úctou Vám – děkujeme.